ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΣ;

    Ο αφυγραντής είναι μια συσκευή με ψυκτικό κύκλωμα όπως το κλιματιστικό, αλλά που είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για να αφαιρεί την υγρασία από τον αέρα. Έτσι η απόδοση του στην αφύγρανση είναι πολύ υψηλότερη από αυτήν ενός κλιματιστικού και η κατανάλωση του σε ρεύμα πολύ χαμηλότερη. Επίσης το κόστος λειτουργίας του είναι πολύ χαμηλότερη. Επίσης το κόστος λειτουργίας του είναι πολύ χαμηλότερο από το κόστος του πετρελαίου ή φυσικού αερίου που θα χρειαζόταν για μείωση την υγρασία του χώρου σε κανονικά επίπεδα.

Ο αφυγραντής αναρροφά τον αέρα του χώρου και περνώντας τον πάνω από ένα ψυκτικό στοιχείο, υγροποιεί τους υδρατμούς και τους αποβάλλει υπό μορφή νερού σε ένα ειδικό δοχείο ή προς ένα σημείο μόνιμής αποθήκευσης. Κατόπιν μεταθερμαίνει τον αέρα περνώντας τον πάνω από ένα θερμό στοιχείο, ρίχνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την υγρασία του.

   Επειδή ο αφυγραντής αφαιρεί νερό από τον αέρα τα αποτελέσματα του είναι ορατά και μόνιμα, ανεξάρτητα από τον αν θερμαίνουμε η αερίζουμε τον χώρο. Έτσι μπορούμε να ρυθμίσουμε την υγρασία σε χαμηλά επίπεδα όταν ο αφυγραντής χρησιμοποιείται σε συνθήκες άνεσης  από άτομα που υποφέρουν από υγρασία, η να προστατέψουμε αποτελεσματικά και μόνιμά όλων των ειδών τους χώρους, είτε είναι υπόγειοι που δεν αερίζονται, είτε είναι εξοχικά σπίτια που δεν θερμαίνονται.    

 


Top