ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΣ;

   Οι αποδόσεις των αφυγραντών μετριούνται σε λίτρα υγρασίας που μπορούν να υγροποιήσουν σε 24 ώρες λειτουργίας. Για λόγους ομοιόμορφης σύγκρισης, έχει επικρατήσει να αναφέρονται οι αποδόσεις σε δύο διαφορετικές συνθήκες περιβάλλοντος, 30 οCμε 80% σχετική υγρασία καθώς και 26,7 οCμε 60% σχετική υγρασία. Γενικά όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία και η υγρασία , τόσο αυξάνεται και η απόδοση του αφυγραντήρα.

   Η επιλογή του αφυγραντήρα εξαρτάται από την χρήση του. Αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε σπίτι που κατοικείται για δημιουργία συνθηκών άνεσης (20-22 οCμε 40-50 % σχετική υγρασία ) επιλέγουμε έναν τύπο με κατά προτίμηση όσο μικρότερη κατανάλωση ρεύματος γίνετε , ποιο αθόρυβοs και να διαθέτει και καποιο φίλτρο στην αναρόφηση του αέρα για να κάνει  καθαρισμό στον χώρο του δωματίου και να μην βουλώνει από σκόνες και χνούδια το στοιχείο (ψυγείο) του μηχανήματος αποφέυγοντας έτσι την μειωμένη απόδοση της συσκευής μας!

    Αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε χώρο με χαμηλή θερμοκρασία και μόνο για προστασία με υπερβολική υγρασία, όπως υπόγειο ή εξοχικό που δεν κατοικείται τον χειμώνα και που η θερμοκρασία του είναι συνήθως 15 οC – 17 oC με απαιτούμενη σχετική υγρασία 65-70%, ο αφυγραντής μπορεί να καλύψει μεγαλύτερο χώρο, γιατί η ποσότητα της υγρασίας που θα αφαιρεθεί είναι μικρότερη,απλά σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να επιλέξουμε ένα μηχάνημα που να διαθέτει αυτόματη επανεκίνηση μετά την διακοπή της ηλεκτρικής παροχής(autorestart),καθώς και δυνατότητα μόνιμης παροχέτευσης των συμπυνωμάτων(νερά) σε μια αποχέτευση.Αυτό προυποθέτει ότι ο αφυγραντήρας θα έχει στο πίσω μέρος υποδοχή για σωληνάκι και θα πρέπει η συσκευή να είναι σε ψηλότερο σημείο τοποθετημένη για να εξασφαλίσουμε φυσική ροη στα συμπυκνώματα!

 


Top